Izlet Bol – Zlatni rat

Izlet Bol – Zlatni rat

UKRATKO

Jednodnevni izlet kojim ćemo posjetiti prekrasni turistički biser otoka Brača Bol i jednu od najljepših plaža na svijetu Zlatni rat. Usput ćemo vidjeti još dva mjesta na otoku Braču, Milnu i Bobovišća.

Mjesto polaska: Split, Kaštela
Dani polaska: svaki dan (po dogovoru)
Trajanje izleta: oko 10 sati
Cijena po osobi: 75 € za odrasle, 40 € za djecu
Uključeno u cijenu: osiguranje, gorivo, skiper, voda, sigurnosna oprema, PDV
Kapacitet: Min 7 osoba
Važno: Sigurnost je na prvom mjestu! U slučaju lošeg vremena ili loših uvjeta na moru, imamo pravo promijeniti rutu. U slučaju jako lošeg vremena izlet se odgađa za drugi dan po dogovoru ili se osobi vraća novac. Ovu odluku donosi kapetan.
*Izlet se mora zakazati barem 24 sata unaprijed uz plaćanje kapare 30% od ukupne cijene.

PLAN IZLETA

08:30 – vrijeme polaska
09:30 – 10:30 – dolazak na Milnu – vrijeme za razgledavanje i kavu
11:30 – 16:00 – dolazak na Bol
16:45 – 17:00 – obilazak uvale Bobovišće
17:00 – 18:00 – povratak na polazište

OPŠIRNIJE

Polazak je na unaprijed dogovorenom mjestu (Split, Kaštela…).

Milna

Nakon polaska u 08:30, oko 09:30 dolazimo na Milnu, jedno od najskladnijih ‘malih mista’ na dalmatinskoj obali i najbolja prirodna luka na otoku Braču u kojoj je još za vrijeme gradnje Dioklecijanove palače u Splitu carevo brodovlje nalazilo sigurnu luku. U mjestu se zadržavamo sat vremena što je sasvim dovoljno za obilazak mjesta i odmor uz kavu.

Dolazak u Bol

U 11:30 dolazimo na Bol, najstariji gradić na otoku Braču. Bol je najpoznatiji po plaži Zlatni rat koja se smatra jednom od najljepših plaža na Jadranu. Plaža je oslikavala najpoznatije svjetske časopise. Taj fenomen je šljunčani rt (rât) dug oko tisuću metara, kojeg oplakuje čisto i prozirno more. Plaža je posebna i po tome što mijenja oblik i položaj, ovisno o vjetru koji puše. Bol nije samo poznat po svojoj plaži nego i kao turističko mjesto visoke razine s mnogo sadržaja za zabavu.

Bobovišća

U 16:30 polazimo s Bola i putem se zaustavljamo na prekrasnu uvalu Bobovišća. Mirna oaza za nautičare s prekrasno čistim morem.

Povratak na polazište predviđeno je oko 18:00 sati.

 

O autoru

Dragan Borozan administrator

Director and skipper at Taxi boat Kaštela